Vzorci

by Andrej Černelč

supported by
/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €2 EUR  or more

     

1.
Pomemben dan 02:52
Skoz line v seniku tli / rdeči vzorec jutranje luči. / Na postelji sena ležim. / Imam vse, ker nič si ne želim. / Pesem ptic in dih vetrov / postaneta zvok stvarstva, glas bogov. // In potem... // ...me želo slame zbode v vrat / in zaželim si v svoji sobi spat. / Slepeča luč pa mi pove, / da ni več čas za poležavanje. / Ptice, veter – bled spomin./ Zvok stvarstva preglasi ropot mašin. // In potem si stepem prah. / Preverim čas. Že pol desetih proč. / Hitim na pot. Dušim preplah. / V mislih že sestavljam dolg seznam / prioritet za ta pomemben dan.
2.
Ko bi lahko 03:10
Slišiš moj glas, kako drhti. / Vidiš obraz, ki hrepeni. / Praviš da čutiš da imam dobro srce. / Vidiš in čutiš. Vseeno ponavljaš: // Veš da bi, ko / bi lahko. / Veš da bi, ko / bi lahko. // Ni kriv obraz, in ne telo. / Prepričana si, čeprav razložiš težko. / Morda ti bo žal za neprehojen korak. / Zelo ti bo žal, a vseeno ponavljaš: // Veš da bi, ko / bi lahko. / Veš da bi, ko / bi lahko.
3.
Umik 02:43
Četudi le za tren / imel sem – zdaj to vem – / vse kar rabim. // In tudi če zdaj grem / in vse uničim s tem – / več ne pozabim. // Četudi le za hip / ujel sem tvoj dotik, / ga nosim v sebi. // Čeprav sledi umik / in se prekine stik, / pripadam tebi. // Zakaj vem zdaj šele / ko sem nekje drugje? // Zdaj več ni besed, / ki bi stopile led, / ki je med nama. // A tisoč drugih spet / ohrani star zaplet; / oba sva sama. // Zakaj vem zdaj šele, / ko sem nekje drugje? // Zakaj vem šele zdaj, / ko ni poti nazaj?
4.
Solist 03:57
Žal bo meni le. / Žal za glasbo, ki / žal nikoli več / se ne zasliši. // Pel sem pesem ti. / Zapela si jo z mano / Tvoj glas mi je v srce / vrezal rano. // In to, kako zapreš oči / in da poslušaš, ne le slišiš. / in to, kako iskrena si. / ne poješ; ti se v pesem spremeniš. / in to kako lepo zveni / kitara ko igram jo zate / in to, kako razvodeni / te melodija ko te zraven ni. // To da sem solist / je le kompromis. / Hotel bi s tabo imet / duet. // Ampak jasno je / da si predobra zame. / Tvoje pesmi so / že oddane. // Vesel sem, da takrat / zapela sva ubrano. / Tvoj glas nedosegljiv / bo vedno z mano. // In to, kako zapreš oči / in da poslušaš, ne le slišiš. / in to, kako iskrena si. / ne poješ; ti se v pesem spremeniš. / in to kako lepo zveni / kitara ko igram jo zate / in to, kako razvodeni / te melodija ko te zraven ni. // To da sem solist / je le kompromis. / Hotel bi s tabo imet / duet.
5.
Puder je grenak. / Vem, ker ti ga jem z obraza. / Odstranim sto napak, / preden ti prodrem do jaza. // Gledam te v oči, / ko ti vračam pot na kožo. / Vem da te boli. / Kot boli cvetenje rožo. // Navdahneš moj najslajši vzdih. / Zdi se mi, da imam te rad. / Najdeš mesto v spominih, / ki jih bom imel enkrat. // Zdaj pred mano si. / Brez preoblek in brez šminke. / Kot solze brez soli, / zamrznjene v snežinke. // Se mi prepustiš, dovoliš, da te pospremim v raj. / Shladi me hladen piš, / ki ga bom pomnil vekomaj. // Navdahneš moj najslajši vzdih. / Zdi se mi, da imam te rad. / Najdeš mesto v spominih, / ki jih bom imel enkrat. // Mehkoba tvojih kož / objema stene mojih zob in / v desnici nož / te bo vrezal v moj spomin.
6.
Kolesje časa se vrti / počasi kot nikoli prej. / Izgubljam tla pod gumami. / Zavoj gre levo, jaz naprej. / Še ptice zletajo iz vej. / V smrtnem strahu so, kot jaz. / Še zadnjič si ta svet oglej, / si rečem, ker imam še čas. // Kolesje časa obstoji. / Zamrznjen sem na poti v raj. / Kazalcem se več ne vrti. / Vseeno ni poti nazaj. / In spomnim se, ne vem zakaj, / na mehko svilo njenih las. / Če preživim, jo kličem kdaj, / si rečem, ker imam še čas. // Potem strahotno zagrmi / trušč pločevine in ograj. / Morda se času bolj mudi, / ker je bil len en tren nazaj. / Že popisuje policaj / in sosed bled je v obraz. / Rešilec ta divja kot zmaj / si rečem, ker imam še čas. // V belini bolniški odej / kako rad slišal bi njen glas. / Pa saj jo srečam slej ko prej, / si rečem, ker imam še čas.

about

Check the videos for the album here:

credits

released June 12, 2017

Music & Lyrics by Andrej Černelč

All instrumentrs played by Andrej Černelč, except 'Izobilje časa.'
The latter played by:
Andrej Černelč: vocals, acoustic guitar;
Jošt Drašler: bass guitar;
Vid Drašler - drums;
Damjan Dobrina - electric guitar.

Recording and mixing by Damjan Dobrina, except 'Izobilje časa.'

Mastering by Andrej Hrvatin, except 'Izobilje časa.'

'Izobilje časa' recorded, mixed and mastered by Rok Podbevšek;
additional mastering by Andrej Hrvatin.

license

tags

about

Andrej Černelč Bistrica Ob Sotli, Slovenia

I'm a singer-songwriter from a small village in Slovenia. Since my teenage years when I started playing guitar, I always had this strange desire to write intimate songs in my own language. I have been playing in rock bands for 15 years now (oh my god!), but I never stopped writing these songs. Only recently I discovered performing as a soloist is not more than I can bear (but it is close...). ... more

contact / help

Contact Andrej Černelč

Streaming and
Download help

Report this album or account

If you like Andrej Černelč, you may also like: